Skip to the content

Goodsport Foundation-Integration genom idrott

Goodsport är en allmännyttig, partipolitiskt obunden och icke-vinstdrivande stiftelse som verkar för integration genom idrott för unga. Med hjälp av personliga erfarenheter kan vi visa sårbarhet och ödmjukhet gentemot ungdomarna som också får möjlighet att ha oss som förebilder.

Patrik Asplund är Goodsport Foundations VD. Patrik har arbetat med sociala projekt i snart 20 år. På 90-talet var han skinhead och sångare i ett högerextremt rockband. Men han bröt med högerextremismen och var med att skapa avhoppningsverksamheten EXIT på Fryshuset. Som Anders Carlberg som förebild och mentor skapade de Djurgårdsandan på DIF Fotboll och flera sociala projekt. Idag driver han Goodsport Foundation som 2019 fick pris från Generation pepp på idrottsgalan av Prins Daniel. Goodsport tog emot pris som "Årets peppare", för bl. a. sitt goda engagemang, trovärdiga ledarskap och sin verksamhet. 

Goodsport har ett brett nätverk av representanter från näringsliv, offentlig och ideell sektor som vill verka för integration genom idrott, tillsammans driver vi flera verksamheter och kreativa projekt. Goodsport gör skillnad för unga.

Vi driver sportsliga samhällsprojekt tillsammans med lokala samarbetspartners i ca 15 kommuner runt om i landet. Är ni intresserade av att starta upp ett projekt eller intresserade av att höra mer om vår verksamhet får ni gärna kontakta oss via

Hannah Andrén, Kanslichef Goodsport Foundation
telefon: 0730-63 17 25
Läs mer om oss på vår hemsida, www.socialfunding.se!
Patrik Asplund tar emot priset "Årets peppare" på Idrottsgalan 2019 
Patrik Asplund tar emot priset "Årets peppare" på Idrottsgalan 2019
Ett av Goodsports framgångsrika projekt "Nattfotboll" som engagerade
hundratals ungdomar runt om i Sverige

Behöver ni stöd i ert utvecklingsarbete?

Vi hjälper er att genomföra hela eller delar av ditt uppdrag. 

Ska du genomföra ett projekt eller en undersökning kan du vända dig till oss. Vi kan hjälpa dig med hela genomförandet eller de delar som passar dig. Vill du ha våra synpunkter på ett frågeformulär, diskutera upplägget av ett projekt eller använda oss som bollplank ingår det kostnadsfritt som en service till dig som deltar i Utvärderingsringens nätverk.