Skip to the content

Futebol dá Força

Futebol dá força är en internationell organisation som stärker tjejers rättigheter och möjligheter genom fotboll. Vi utbildar och stärker ledare så att de kan skapa trygga mötesplatser för tjejer, både på och utanför fotbollsplanen, där de får bättre självkänsla, mer kunskap om sina rättigheter och verktyg att förbättra sina framtidsutsikter. Samtidigt förändrar vi de strukturer och attityder i samhället som idag begränsar tjejer från att nå sin fulla potential. Vi finns idag i Sverige från Umeå i norr till Malmö i söder med över 300 ideella kvinnliga ledare i vårt nätverk som arbetar tillsammans med idrottens föreningsliv - och ser till att föreningslivet blir inkluderande på riktigt. 

För närvarande samarbetar vi kring utbildning i både Västerbotten och Skåne via Umeå kommun, Västerbottens Idrottsförbund, SISU Idrottsutbildarna, Västerbottens fotbollsförbund, Helsingborgs Stad samt Skåneidrotten.

Är du intresserad av vårt föreningsnätverk eller vill veta mer om vårt arbete är du välkommen att kontakta oss via 

Frida Persson, Verksamhetschef Sverige & Åland 
Mail: frida@futeboldaforca.com 
Mobil: 0705863119

Ledare från Futebol dá Força
Här är några av ledarna, från vänster: Frida Persson, Ilham Ahmed, Fardowsa Mohamoud, Isabel Expósito & Camilla Ackerfors. 

Behöver ni stöd i ert utvecklingsarbete?

Vi hjälper er att genomföra hela eller delar av ditt uppdrag. 

Ska du genomföra ett projekt eller en undersökning kan du vända dig till oss. Vi kan hjälpa dig med hela genomförandet eller de delar som passar dig. Vill du ha våra synpunkter på ett frågeformulär, diskutera upplägget av ett projekt eller använda oss som bollplank ingår det kostnadsfritt som en service till dig som deltar i Utvärderingsringens nätverk.